Haber

15 yaşında engelli oldu, itfaiyecilerin desteğiyle hayatta kaldı

AVCILAR’da 15 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu engelli olan Muhammet Ertaş, zamanını evinin yanındaki itfaiye istasyonunda geçirerek hayatta kaldı. 32 yaşındaki Ertaş, itfaiyecilerin desteğinin kişisel gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, “Bir gün istasyonun önünden geçerken ‘gol’ sesleri duydum ve içeri girdim. Çok iyi karşılandım. sıcacık, burası benim evim. Onların yıkılmama ve mücadele etme misyonlarını hayatıma uyguladım.”

Ertaş, 15 yaşında tatil için gittiği Muş’ta otomobiliyle giderken trafik kazası geçirdi. Omuriliği yaralanan Ertaş, sakat kaldı. Hayatını tekerlekli sandalyede sürdüren Ertaş, bir gün evinin yanındaki itfaiyenin önünden geçerken ‘gol’ sesleri duyunca içeri girdi. Çok sıcak karşılandığını, karakolu sık sık ziyaret ettiğini söyleyen Ertaş, itfaiye ekiplerinin desteğiyle hayata tutunduğunu söyledi.

İTFAİYE EVİNDE BAŞARISIZ OLMAYAN ÇABALARI ÖĞRENDİM”

Halen bir bankada çalışan Ertaş, itfaiyeye her gelişinde aynı şekilde karşılandığını belirterek, itfaiyeci ruhunun kurtarma, yardım etme ve yıkılmama misyonunu benimsediğini söyledi. İtfaiye, kurtarma ve işbirliğine dayalıdır. Bunu hayatımın her alanında öğrendik. Engelimi unutmayı ve en elverişsiz koşullarda yaşamayı öğrendim. Sandalye bir meşakkattir ama çözülemeyecek bir problem değildir. Bana ‘Gelin maçlarımızı izleyin, hakem olun’ dediler. , arkadaşlarımın olduğu yer. Maçları iyi yönetebilmek için tüm kuralları öğrendim ve uygulamaları indirdim. Sosyal hayat kazadan sonra bitmez. İtfaiyede kendime yol yaptım. Engelli kardeşlerim kendilerine başka bir yol seçip ona uyum sağlayabiliyorlar. Dışarı çıkmaktan ve yaşamaktan mahrum bırakılmamalıdırlar. Eğer dışarıda olmazsak, halk cadde ve sokakların engelliler için uygun olmadığının farkında bile olmayabilir. Avcılar İtfaiyesi olduğu doğru ve çok güzel insanlarla tanıştım.”

İTFAİYE ÇALIŞANLARINDAN ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN PASTA SÜRPRİZİ Öte yandan itfaiye ekipleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Muhammet Ertaş’a pasta sürprizi yaptı. Ertaş hangara girdiğinde meşale yakan itfaiye ekipleri alkışlarla karşılandı. Ertaş, pastanın üzerindeki mumu üflerken, “Yaşasın 3 Aralık Engelsizler Günü” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu