Haber

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi, Filistinlilerin ABD’ye Girişini Engelleyecek Tasarıyı Hazırlıyor

YENİ ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ryan Zinke, Filistinlilerin ABD’ye vize almasını engelleyecek ve ülkedeki Filistinlilerin sınır dışı edilmesinin önünü açabilecek bir yasa tasarısı hazırladı.

Cumhuriyetçi Zinke, güvenlik gerekçesiyle, Filistin pasaportu taşıyanların ABD’ye girişini engelleyecek ve ülkedeki Filistinlilerin vizeyle sınır dışı edilmesine yol açabilecek tasarıyı Temsilciler Meclisi’ne sundu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde İçişleri Bakanlığı Sekreteri olarak görev yapan Zinke, Amerikan vatandaşlarını güvende tutmak için “Aşırılıktan Koruma Yasası” adlı yasa tasarısını hazırladığını iddia etti.

Zinke, 10 tarafından imzalanan tasarı hakkında şunları söyledi: “Koşullar, göç sistemimize yönelik tehditler ve dünya çapında sığınma, iltica ve vize süreçlerini kötüye kullanan teröristlerin geçmişi göz önüne alındığında, bu yasa tasarısındaki gereklilikler Amerikalıları güvende tutmak için zorunludur.” Kongrenin Cumhuriyetçi üyeleri. Şu ifadelere yer verdi.

Söz konusu tasarının yasalaşması durumunda ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın Filistin pasaportu taşıyan kişilere sığınma hakkı vermesi engellenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu