Ekonomi

Ata Tohum buğday yetiştiriyor ve unundan ürettiği makarna ile talebi karşılayamıyor.

Manyas’ta sebzeli ve zengin içerikli makarna üreten iş kadını, ürettiği makarna için buğdayları ekmeye başladı.

Manyas’ın Kulak Mahallesi’nde 7 yıl önce tarla ve bahçede yetiştirdiği ot ve sebzeleri püre haline getirerek sebzeli makarna yapan iş kadını Serap Karakaş, şimdi de makarnasını yaptığı cet tohumlu buğday üretimine başladı.

İlk sebze makarnasını evinin yanındaki kilerde üretmeye başlayan Karakaş, ülke genelinde ve hatta bazı ülkelerde çalışmalarına rağbeti artırırken, üretim alanını ve çalışan sayısını da artırdı. Yaklaşık 2 ay önce Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Toprağa Hayat Veren Eller” alanında Balıkesir’i temsil ettiğini ve Cumhurbaşkanlığı’nın davetlisi olarak Beştepe’de düzenlenen ödül törenine katıldığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı’nda üreten bir hanım olarak kabul edilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyleyen Karakaş, binalı bir arsa satın aldığını ve burada bir un değirmeni kurarak makarnasının unu burada üreteceğini belirtiyor. İş insanı Serap Karakaş, 2 yıldır Cet kütlü buğday ekimi konusunda çalıştıklarını ve bu yıl 100 dönüm araziye bu buğday çeşidini ektiklerini söyledi.

Serap Karakaş, “Manyas’ta aile çiftçiliği üretip dünya pazarlarına gönderen bir iş modeli örneği olarak çıktığımız bu yola başarıyla devam ediyoruz. Manyas’ın yerel işlerinden elde ettiğimiz hammaddeleri eşleştiriyoruz. birbirine yakışır şekilde ve dünya pazarlarına sunarak sunduğumuz hizmettir.İşin uluslararası kalite belgeleri ve her türlü hijyen belgesi olduğu için Manyas’ın bir köyünden gelen ürünü ülkemize gururla sunuyoruz. Gastronomi dünyasında uygulanan teknikleri ürettiğimiz makarnalarda da uyguluyoruz.Müşterilerimizden mükemmel geri dönüşler alıyoruz.” – BALIKESİR

guneysuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu