Haber

Edirne’den kısa kısa

Edirne’de, kentte görev yapan trafik polislerine, “Etkili iletişim becerileri” ve “Öfke ve stres yönetimi” konulu eğitim verildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler’in uyumunda, Vilayet Emniyet Müdürlüğü ile planlanan eğitim programında, kentte misyon yapan trafik polislerine yönelik irtibat seminerleri düzenlendi.

Vatandaşla en ağır biçimde temas kuran emniyet vazifelileri olan trafik polislerinin bağlantı, öfke ve gerilim denetimi hünerlerini geliştirmeye, Edirne Emniyet Müdürlüğünün kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik eğitimler, vilayet ve ilçelerden gelen üç farklı küme ile yürütüldü.

Amir ve memur seviyesinde 150’ye yakın trafik görevlisinin katıldığı ve üç günlük boyunca devam eden eğitimler, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Çelik ve Öğretim Göreclisi Erman Trak tarafından gerçekleştirildi.

TÜ öğretim üyelerinin bildirileri akademik dergi ve kitaplarda yer aldı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinin, XV. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi’nde sunduğu bildiriler, akademik mecmua ve kitaplarda yerini aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya nazaran, TÜ Eğitim Fakültesi Alman Lisanı Eğitimi Ana Bilim kısmı mesken sahipliğinde, Germanistler Derneği (GERDER) ile ortaklaşa organize edilen XV. Memleketler arası Türk Germanistik Kongresi, 30 Eylül – 2 Ekim 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleşti.

TÜ Alman Lisanı Eğitimi Ana Bilim Kolu öğretim üyeleri Prof. Dr. Handan Köksal ve Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel’in eş başkanlığında organize edilen XV. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi’nde sunulan bildiriler, 3 farklı kaynakta akademisyen ve araştırmacıların dikkatine sunuldu.

TÜ yayınlarından 2022 yılında çıkan ve editörlüğünü Yücel, Köksal, Öncü, Prof. Dr. Leyla Çoşan ve Prof. Dr. Hikmet Asutay’ın üstlendiği “Germanistik im Digitalen Wandel/Dijital Evriminde Germanistik” isimli tematik kitapta yayımlandı.

Kongreye katılan kimi akademisyenlerin bilimsel yazıları, “Diyalog/Interkulturelle Zeitschrift für Germanistik” isimli mecmuanın 2021 yılında yayımlanan 9/2 sayısında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu