Ekonomi

EYT sonrası emeklilerde yeni talep

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜED olarak yaptığı yazılı açıklamada EYTVatandaşların taleplerini karşılamak için her zaman takviye yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“-Kutsal bir emeklilik hakkı toplumumuzun en büyük güvencesidir. TÜED dün olduğu gibi bu kutsal hakkın eşitlik unsurlarına karşı uygulanmasını savunmaktadır. Mevcut aylık hesaplama sistemimiz en sorunlu alan olmuştur ve emekli maaşlarının hesaplanması karma sistem yeni bir mağduriyet yaratmıştır.

– 2000 yılından sonra ilk kez sigortalı olanlar çok düşük emekli maaşı alıyor. Mesela 2000’den sonra emekli olanların yaşadığı durum, aylık hesaplarındaki kayıplar ve eşitsizlikler artıyor.

Bu nedenle aylık hesaplama sistemleri yeniden düzenlenerek intibak ve aylıklardaki farklılıklar giderilmelidir. Bu nedenle EYT düzenlemesinin 2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarını artıracak bir intibak düzenlemesi ile taçlandırılmasını bekliyoruz.”

EYT düzenlemesinin hak eden herkese hayırlı olmasını dileyen Ergün, Emekliliği Yenenler Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve ekibini emeklerinden dolayı tebrik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu