Haber

İYİ Parti’den Türkoğlu: Bir yıl doğalgaz sözü kısa sürdü!

BURSA (İGFA) – Bedava doğalgaz sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan GÜZEL Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar’a hitaben yaptığı konuşmada, “Mutfakta kullanılan doğalgaz ve şofben bir yıl ücretsiz olacak. “Vatandaşlara ödeme faturalarını neden yeniden göndermeye başladınız?” O sordu.

Milletvekili Türkoğlu, seçim öncesi devlet adına yapılan konuşmanın sadece bir ay saklandığını öne sürerek, vatandaşların büyük hayal kırıklığına uğradığını vurguladı.

Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, iddiaya ilişkin soru önergesinde şu soruları sordu:

SORU 1- Vatandaşa bir yıl süreyle bedava doğalgaz verilmesine ilişkin bakanlığınızın görüşü genel seçimlerden önce miydi, bu söz doğruysa herhangi bir maliyet fizibilitesi yapılmış mıydı?

SORU 2- “Mutfakta ve şofbende kullanılan doğalgazdan bir yıl süreyle bizden ücret alınmayacak” derken, “Ancak doğalgazdan vergi almaya devam edeceğiz” mi dediniz? Madem böyle bir uyarıda bulunmadınız, astronomik ÖTV artışıyla birlikte vatandaşa yeniden fatura kesmeye başlamanızın somut ilişkisi nedir?

SORU 3- Haklı olarak kandırıldığını hisseden çaresiz vatandaşı yatıştırabilecek, tıpta özür olacak sayısal bir argümanınız var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu