Yaşam

Otellerde tatil tarifesi: 10 bin TL’den başlayıp 500 bin TL’yi aşıyor

Okulların kapanması ve tatilin yaklaşmasıyla oteller de fiyatlarını güncelledi.

Hürriyet’te yer alan habere göre geçen yıla göre birçok bölgede yüzde 100’e varan zamlar var. 9 günlük tatil için iki kişilik otel için en uygun seçenek 10 bin TL. 5 yıldızlı ultra her şey dahil otellerde hesap 200 bin TL’den başlıyor ve 500 bin TL’yi geçebiliyor. Oda kahvaltı olarak uygun bir otelde konaklamak istense bile bir çift ortalama 8 gece için 25 bin ile 50 bin TL arasında bir bütçeden ödün vermek zorunda kalıyor.

Bazı popüler tatil beldelerinde tatil süresince ortalama fiyatlar şu şekildedir:

Çeşme | İzmir’in popüler tatil bölgeleri Çeşme ve Alaçatı’da en uygun otellerin fiyatları diğer bölgelere göre daha yüksek. Bölgedeki otellerin çoğu oda kahvaltı olarak hizmet veriyor. Geçen yıla göre pansiyon fiyatları en az iki kat arttı. Tatil döneminde sadece oda seçenekleri ile iki kişilik en uygun pansiyon 15 bin TL’den başlıyor. Alaçatı’da butik otellerin fiyatları oda kahvaltı dahil ortalama 23 bin TL’den başlarken, en yüksek fiyatlı otel yaklaşık 150 bin TL’dir.
Marmaris | Muğla’nın Marmaris bölgesinde sadece oda veya apart ya da oda kahvaltılı pansiyon fiyatları iki kişi için yaklaşık 10 bin TL’den başlıyor. Marmaris’te çok az ultra her şey dahil otel var. Her şey dahil otellerde ortalama fiyat 60 bin TL. Söz konusu dönemde bölgenin en değerli otelinde konaklama bedeli 355 bin TL idi.
Belek | En çok tercih edilen Antalya Belek’te sadece bir oda alabileceğiniz apart ya da pansiyonların 8 gecelik en uygun fiyatı ortalama 12 bin ile 20 bin TL arasında değişiyor. 5 yıldızlı her şey dahil bir otelde 8 gecelik en düşük fiyat 40 bin TL’den başlıyor ve 200 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu dönemde bölgenin en değerli otelinin fiyatı 500 bin TL’yi geçiyor.
Fethiye | Muğla’nın diğer adresi Fethiye’de apart otellerde yine 10-15 bin TL’ye oda bulmak mümkün. Ölüdeniz bölgesindeki sahile yakın butik otellerde fiyatlar 40-60 bin TL ortasındayken, bölgenin en değerli oteli 150 TL.

inonuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu