TFF Başkanı Büyükekşi: B takımı ile ilgili takımlarımızla görüşüyoruz, seneye izin vereceğiz
türkiye futbol federasyonu(TFF) Lider Mehmet Büyükekşi, Antalya’da bir otelde düzenlenen ‘Antalyaspor’un Ev Sahipliğinde Kış Ligi Konvansiyonu (WL Convention)’ kapsamında yaptığı konuşmada, Futbolbunu hatırlattı.
Futbolu sadece spor olarak tanımlamanın yeterli olmadığını belirten Büyükekşi, ” Futbol, milyonlarca dolarlık yayın gelirleri, sponsorluk ve reklam anlaşmaları, maç günü gelirleri, futbolcu sözleşmeleri ve etkileşim içinde olduğu yan sektörlerle endüstriyel bir iş koluna dönüşmüştür. Bu sayede futbolun hem ülke ekonomisine hem de şehirlerin ekonomisine katkısı inanılmaz boyutlara ulaşmıştır.dedi.
Antalya’nın iklimi, denizi, kumu, güneşi, tarihi güzellikleri, lüks tesisleri ve ulaşım kolaylığı ile dünyanın ve Türkiye’nin gözbebeği olduğunu ifade eden Büyükekşi, “ölü mevsim” olarak nitelendirilen kış aylarında bile “Turizm için dünyanın en değerli futbol turizm merkezlerinden biridir. Antalya’da 1500’e yakın takımın kamp kurabildiğini belirtti, bunlardan biri de onlardan biri.
‘Antalya gibi futbol turizmi yapan şehirlerin sayısını artırmak istiyoruz’
2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen ortada yer alan Napoli, Crystal Palace, Hull City, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor’un Antalya’da düzenlenen futbol turnuvalarında gayret sarf ettiğini hatırlatan Mehmet Büyükekşi, “TFF olarak ülkemizde Antalya gibi futbol turizmi yapan şehirlerin artmasını istiyoruz”dedim.
TFF Başkanı, yaz aylarında iklim şartları nedeniyle kadroların Avrupa’da kamp yapmayı tercih ettiğini, Karadeniz bölgesinin ise yapılacak spor ve konaklama tesisleri ile Türkiye ve yurt dışından gelen takımlar için kamp alanına dönüşebileceğini kaydetti.
‘En büyük sorun kulüplerimizin ekonomik sorunları’
Büyükekşi, TFF olarak altyapıya büyük önem verdiklerini ve 2023-2024 futbol sezonunda Futbol Akademisi Projesinde Büyük Lig takımlarına zorunluluk getireceklerini belirterek, Hem ülkemizdeki kulüplerin hem de Avrupa’nın en önemli liglerinin takım ve milli takımlarının altyapılarını inceleyerek Türkiye’ye uygun bir altyapı modeli oluşturmak istiyoruz.”dedim.
Büyükekşi, bu amaçla önümüzdeki hafta Belçika ve Hollanda’da incelemelerde bulunacaklarını bildirdi.
Türkiye’de ziyaret ettikleri bazı kulüplerin tesis olarak çok uygun olduğunu belirten Büyükekşi, bazı kulüplerin imkanlarının yetersiz olduğunu gördüklerini, tüm kulüplere yetenekli ve başarılı futbolcular yetiştirerek kendi kaynaklarına odaklanmayı hedeflediklerini söyledi. .
En büyük sorunun kulüplerin ekonomik sorunları olduğunu vurgulayan Büyükekşi, şöyle devam etti:
‘Spor stratejileri ile dinamik bir yapı’
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Kuruluşlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci, sporun fiziksel aktivitenin çok ötesinde bir olgu ve dev bir sektör haline geldiğini söyledi.
Temurci, günümüzde sporun sadece rekabetten ibaret olmadığına dikkat çekti. “Bugünün pazarlaması, gelecek planlaması ve stratejileri ile spor dinamik bir yapıdır. Spor yapısının içinde markalar, kuruluşlar, idoller ve sosyal sorumluluk projeleri vardır. Bu dünya her geçen gün uçlarını genişletmeye devam etmektedir.”dedim.
hisarcikhaber.com.tr